נפילות באינטרנט

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/12/06 00:18 טו בכסלו התשסז

שאלה

שלום,

אני בת 14 מאמינה ב"ה

לפני בערך שנה ( -).. יצא לי בביביסיטר להכנס לאתרים לא בישבילי !

אתרים לא צנועים ממש לא צנעוים!!!

וידעתי שמה שאני עושה, זה לא טוב.

אחרי כמה חודשים טובים חשבתי עם עצמי והחלטתי לשמור על עצמי לנסות לפחות, וזה ברוך ה הצליח, לא בהכל אבל הרגשתי שזה עשה בי משהו לא נכנסתי מאז כמעט בכלל

אבל כיום הורי היקרים הכניסו אינטרנט לבית ואני כמובן שמחתי מאוד !

ידעתי שאוכל להשתמש בו לדברים טובים כמו באתר הזה ,

ומידע לעבודות ביה"ס

ואני התחלתי להכנס שוב לאתרים כמובן לא כמו אלא שנכנסתי בעבר ב"ה(יותר "נורמלים" וגם זה לא,ממש לא )

כל פעם לפני שאני פותחת את המחשב אני אומרת לעצמי לא להכנס!!

וברובם אני ב"ה לא נכנסת ולפעמים"אני לא עומדת בפיתו"

אולי האתרים מושכים אותי ???

למרות שאני יכולה להשתלט על עצמי אבל לפעמים אני כאילו "מרפה" וזה בדרך כלל בא משעמום (את זה אני מרגישה)

יש לנו בבית חסימת אינטרנט של החברה לה התחברנו וזה עדין נותן את האפשרות...לצערי

אני מרגישה שהשתפרתי ! מפעם וזה גם אולי מניע אותי להתאפק לפני הכניסה לאתרים

רציתי לשמוע תגובות ועצות

תודה!

אני מקווה שלאחר הצעד שעשיתי בלכתוב לכם אני אשתפר יותר !!

ודרך אגב אתם עושים עבודת קודש כפרה עלכם!!

תשובה

שואלת יקרה,
קראתי את שאלתך בעיון,
הרצון הטוב שלך להתנער מאתרים אלו ניכר מאוד מבעד לשורות!
מצורף לך קישור ובו תשובה לשאלה דומה שנשאלה באתר,אנא עייני בו:
נפילות באינטרנט: https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=85457

האינטרנט הוא כלי הדורש שימוש מושכל. כדי שלא להיכנס למצב בו נכנסים לאתרים לא מתאימים מומלץ לגלוש כאשר קיימת אפשרות שמישהו מבאי הבית יראו למה את נכנסת. מותר להיות באינטרנט, אבל כדאי לדאוג שיהיה עוד מישהו בבית, ושהוא יידע שאת גולשת והוא יכול להכנס מידי פעם לחדר. (החדר לא נעול, ואין צורך לדפוק כדי להכנס). במידה ואף אחד לא בבית, מחכים עם האינטרנט עד שמישהו יחזור.

עייני גם במקור הבא:

היחס לאינטרנט (הרב שרלו): https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=82062
כמו כן כתבת בשאלתך שאת מרגישה שזה בא משיעמום, ואכן אם יושבים בחוסר מעש בבית כמעט בלתי אפשרי שלא להתחיל לגלוש ואחר כך כבר קשה לשלוט על מה שקורה.

על כן, אני מאוד ממליצה לך להגביר את הדברים הטובים שאת עושה, ואני בטוחה שיש הרבה כאלו!
לעזור יותר בבית, ללמוד ספרי אמונה, להתנדב בארגוני חסד וכל דבר חיובי אחר שאת מוצאת לנכון.

בזמן הפנוי שלך מומלץ גם להשקיע בדברים שאת נהנית לעשות- אומנות , נגינה, פעילות בתנועת נוער, וכיו"ב. כדאי גם לארגן מראש תוכנית יומית/שבועית/ בה תחליטי מה את רוצה להספיק. כשמראש מחליטים מה רוצים לעשות הזמן מנוצל בצורה איכותית יותר וגם בד"כ מספיקים יותר!

וזכרי את דברי הרמב"ם בהלכות תשובה(פרק שביעי ):

"ואל ידמה בעל תשובה, שהוא מרחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה, אין הדבר כן, אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאלו לא חטא מעולם.ולא עוד אלא ששכרו הרבה, שהרי טעם טעם החטא ופרש ממנו וכבש יצרו. אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד בו. כלומר, מעלתם גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם, פני שהם כובשים יצרם יותר מהם "

וכמובן, צריך להתאמץ, ולהתפלל הרבה לקב"ה שיעזור לך לעבוד אותו בטהרה.

אני מאחלת לך , מכל הלב, הרבה הצלחה!
ומאמינה שבעזרת המחשבות האמיתיות והכנות שלך, ותפילה לקב"ה שיסיע בידיך, בע"ה תצליחי

על כל שאלה זו או אחרת, את מוזמנת לכתוב.

אשמח לשמוע ממך!
עשי חיל ושהשי"ת יהיה בעזרך!

אלישבע,
elisheva77@gmail.com