נפילות באינטרנט

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/03/06 18:32 כט באדר התשסו

שאלה

שלום!

יש לי בעיה מ-א-ו-ד קשה!!

בבקשה!! תעזרו לי!!!

בערך מהחופש הגדול אני מתחילה לגלוש באתרים לא צנועים......

היתה לי הפסקה של בערך 3 חודשים שממש לא נכנסתי לאתרים כאלה ( וזה היה ממש קשה) ואז לאחרונה ראיתי סרט לא כ"כ יפה והסתכלתי בקטעים לא צנועים.....

עכשיו לפעמים אני נכנסת לאתרים לא צנועים....

מה לעשות!!

אני ממש רוצה שזה יפסק אבל אני ממש לא מצליחה להשטלת על היצרים שלי......

בבקשה בבקשה!תעזרו לי ...!!!!! אני ממש נואשת!

מקווה שתענו לי מהר מאוד!!!!!

חודש טוב

רעות

תשובה

שלום רעות!

קראתי את מכתבך בעיון רב והרגשתי את העצב והדאגה הנובעים מתוכו.
האמת היא, שזו באמת בעיה קשה. אנו כל הזמן נמצאים בסביבה תרבותית שכל רצונה הוא לשטוף אותנו בתאוות חיצוניות וגסות מאוד עד שכרון חושים. גם כאשר את מצליחה להתגונן זה קשה מאוד ולעיתים קרובות ממש בלתי אפשרי להצליח לסנן את הכיעור שזורם ללא הרף.
לפעמים אנו מתבוננים על עצמנו ורואים שאותה שפה ´זרה´ החלה לפתע לחלחל אפילו לתוכנו.
את ממש לא לבד בעניין הזה. כל מי שמנסה לשמור את המצוות בשלמותן נתקל בקשיים על כל צעד ושעל.
העניין הוא, שמקרים של חטא עריות הופיעו בימי חז"ל בצורה מתונה יותר, היום- לעומת זאת זה ממש [שיא ההתמודדות שלנו בחיינו!] עצוב, עצוב, אבל ככה זה.
אין תאוות עריות כשאר תאוות. היא טבועה בעצם המציאות, "אי קטליתו ליה לההוא-כליא עלמא"- אם לא היה יצר זה העולם היה נחרב, כלה!
מה שמיוחד בתאווה הזו הוא שהיא מתייחסת לעצם החיים.[לשורש כל הכוחות!] היא חזקה כל כך, מפני שהיא מגיעה עד אותה נקודה המחיה ומצמיחה ומולידה חיים חדשים. כגודל הבניין-גודל הפיתוי וגודל ההרס.
בדרך כלל אנו נוטים לאחר עבירות כאלו להכנס למצב של ייאוש-שמוביל אחר כך לרפיון ידיים ואחר כך שוב לעשות את העבירה, במעגל קסמים מסוכן!
אני חושבת שאת מרגישה הרגשה דומה. אין תיקון! איזה ריחוק מרבונו של עולם! הכל אבוד! אלו רק החברים היו יודעים עלי כל זה...
את צריכה להחליט החלטה. האם את רוצה להתנתק מהחטא [לחלוטין]? האם ברור לך שנפילות בעניין הזה יהרסו אותך ואולי את משפחתך בעתיד? או שזה לא עושה לך כלום.
רק אחר כך תוכלי לעבור לשלב של החזרה בתשובה שלימה מהחטא.
באם החלטת לחלוטין להפסיק לחטוא(לפחות להשתדל) תוכלי להמשיך לקרוא את תשובתי-
הרב קוק כותב בספרו אורות התשובה: "עיקר הנפילות באות מפני שאינו מאמין בקלותה של תשובה". אין הכוונה להקל בחשיבות התשובה, אלא הכוונה לתת "כלי נשק" למלחמה נגד היצר הרע שרוצה להרוס בגופנו כל חלקה טובה של רצון טוב.
התשובה היא אכן קשה, אבל קושי ממלא שיש בו [התקדמות סיפוק ועונג].
הקשיים שאת עוברת והייאוש זה ממש היצר הרע שרוצה שלא תצליחי בתשובתך.
נסי להתעמק דווקא בקלות התשובה, צבעי את התשובה בצבעי שמחה של הצלחה וסיפוק, ולא בצבעי מרירות וקושי.
את צריכה להפנים שלעוון אין חלק בך, אין לו אחיזה בנשמתך. רק [את] מחליטה מתי זה יחצוץ בינך לבין הקדוש ברוך הוא. ככל שתפנימי את השייכות הפנימית שלך לטוב וחוסר השייכות לרע - כך תקטיני את הסיכוי שתפני לכך שנית.
קיימות בתורתנו התיחסויות מדהימות על קלותה של התשובה. לדוגמא: "ה´ ה´ קל חנון ורחום, ארך אפיים ורב חסד ואמת. נוצר חסד לאלפים, נושא עוון ופשע וחטאה ונקה" (שמות לד´,ו-ז)
עברה שוקלת משקל אפסי לעומת מצווה. החסד שבפסוק נשמר לאלפי דור! כל כך גדולה חשיבותו! לעומת עוונות ש"מחזיקים מעמד" רק ארבעה דורות. ויש עוד המון המון דוגמאות.
את צריכה להבין שהמצב הפוך מכל הבחינות. אין בעבירות שום ממשות! זה רק היצר שמקטין את חשיבות המצוות בעינינו ומגדיל את חשיבות העבירות.
ברגע שאת מבינה את הקלות שבה את יכולה לחזור בתשובה, הייאוש יעלם!
אם חלילה תתפתי להכנס לאתרים הללו שוב, את יכולה לקבל על עצמך "עונש" כלשהו. כל דבר שיעזור לך.
את יכולה גם לשים מחסום לאתרים כאלה במחשב שלך.
התרחקי גם מכל דבר שדומה לאתרים כאלה.
לאט לאט ועם הרבה רצון ותפילות אני בטוחה שתצליחי להתגבר על הקושי!
מה שחשוב לא להתייאש! צריך להפנים שה´ אוהב אותנו ורוצה רק הכי טוב בשבילנו!

בהצלחה רבה!!!
אני פה אם תרצי לשאול שאלות נוספות.

שלי.
shellykz@walla.com