נסיעה לפני תפילת שחרית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/08/04 23:12 ח באלול התשסד

שאלה

שלום,

אני משרת בצבא ומדי בוקר נוסע לבסיס.

לפני הנסיעה אני מתפלל בביהכנ"ס במניין.

בתקופת החורף שעת התפילה מתאחרת, ולכן השלמת התפילה במניין תגרום לי לצאת בשעה יותר מאוחרת מה שיגרום לכך שמשך הנסיעה שלי ייגדל משמעותית בגלל הפקקים, וכתוצאה מכך לא אוכל להגיע לבסיס בזמן.

האם מותר לי להקדים ולנסוע לבסיס לפני התפילה, ולהתפלל שם ( יש שם תפילה במניין ), או שמא עליי להעדיף תפילה לא שלמה במניין לפני הנסיעה?

האם ישנו הבדל אם הנסיעה היא לפני עלות השחר/זריחת החמה או לאחריה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)בעיקרון מותר לנסוע ולהתפלל בבסיס.
כלומר להקדים את הנסיעה לתפילה, כי הנסיעה היא לצורך התפילה עצמה.
אבל אתה צריך לקחת בחשבון שאולי המניין במקום מגוריך יגרע ואולי לא יהיה להם מניין ?
אז אם השיקול הוא רק הנסיעה הרי שמותר לך לנסוע אבל אם כנגד זה אתה מחזק את המניין במקום מגוריך עדיף לך להתפלל שם .
ואם הנסיעה היא ארוכה ותגרום לך להיות עייף בתפילה בבסיס או לא מרוכז וכדומה הרי שכדאי לך להתפלל במקום מגוריך בכדי שלא יצא שכרך בהפסדך.

2)אם הנסיעה היא לצורך התפילה עצמה אז אין הבדל.
אבל אם מדובר לדברים אחרים אז ברגע שמגיע זמן תפילה הרי שאסור לאדם לעשות שום דבר לפני התפילה.

ויהי רצון שתפילתך תתקבל ברצון אמן.

בברכה,

עוזיאל