נסיעה לירדן וייחוד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/08/08 14:59 כא באב התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

יש לי שתי שאלות שאם לא בדיוק קשורות אחת לשני אני אודה לך אם תענה לי על שתיהן

שאלה ראישונה שלי אני ובני גילי בקיבוץ נצה בשנה הבה לטיל בירדן לי יש בעיה כי אני לא יוצאת מהארץ אבל יש חלק אנשים שאומרים לי ששתחי ירדן אם שתחי ארץ ישראל השלמה ושמותר לטיל בירדן אז עכשיו אני לא יודעת אם מותר לצאת לטיול או שלא ?

ושאלה שניה היא יש לי חבר ואנכנו שומרים נגיה ברוך ה' אנחנו מצליחים אבל מה כורה אם אסיתי איחוד אם חבר שלי בתעות מה אני צריחה לאסות ?

ולמה אסור לי להיות איתו בחדר לבד ?

אני השמח לכבל תשובות ותודה

תשובה

שלום וברכה

א. החלקים המערביים של מדינת ירדן, בה בדרך כלל מטיילים, הם חלק מארץ ישראל ההלכתית, ומותר לצאת לשם.
ב. אתם נוהגים בדרך הנכונה והראויה בכך שאתם אינכם נוגעים האחד בשני. אסור גם להתייחד עם השני, ובשעה שמוצאים את עצמכם בטעות במקרה של ייחוד פשוט צריך לצאת מהחדר, או לפתוח חלון ודלתות וכדו.

כל טוב