נסיעה לחו

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 01/06/01 13:59 י בסיון התשסא

שאלה

אני רוצה לדעת מדוע אסור לנסוע לחו"ל לשם טיול. הרי בימינו המסע לא מהווה בעיה ובעז"ה ברצוני לשוב ולחזור ארצה כי א"י זו הארץ שאני אוהבת ביותר אז מדוע אסור לנסוע? [הרי אני רואה את נפלאות הבריאה שאומנם זה בחו"ל אך עדיין ה' עשה הכל..]

תשובה

שלום קרן
לא ברור לי מאין את שואבתאת הקביעה לאסור?
אם לאדם ברור שהוא חוזרלארץ והוא אינו נכרך אחר עבודה זרה בזמן בקורו שם דהיינו כניסה לכנסיות וכולי והוא נזהר בשמירת שבת ובמאכלות אסורות וכשורות אינני רואה בכך כל בעיה חז"ל כתבו שלחו,ל מותר לצאת בשביל פרנסה ואם כן נשאלת השאלה מדוע בשביל פרנסה כן ובשביל לראותאת נפלאות הבריאה לא?????

בברכה
הרב אורן