נסיעה לחו''ל

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 18/02/07 18:28 ל בשבט התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בכיתה ט' לומדת באולפנא מסויימת.

יש לנו באולפנה מקהלה,ששרות בה הרבה בנות,וישנם הרבה קולות.

כל שנה טסים מהמקהלה לחו"ל,לאזורים יהודים

לשיר להם,וקצת להביא להם מארץ ישראל.וגם כמובן מטיילים באזור (השנה זה בהולנד,אז נהיה במוזיאון של אנה פראנק ביורודיסני שם וכו'.)

השנה טסים בשבוע של יום העצמאות.

אני באמת מתלבטת מה לעשות.

האם לטוס,או להישאר ביום העצמאות,ביום שבו חוגגים את הקמתה של מדינת ישראל?

שאלה שניה- האם בכלל מותר לטוס,בגלל שזה יוצא בשלושת השבועות?

אשמח אם תענה לי כמה שיותר מהר=]

תודה רבה מראש=]

תשובה

אין לי ספק שראש האולפנא יחד עם הצוות העוסק בדבר הביאו את כל הנקודות שהעלית, ואף מעבר להן, בשיקול דעת.
את מעלה מספר נקודות: נסיעה לחוץ לארץ באופן עקרוני, נסיעה לחו"ל בימי ספירת העומר (אני מניח שלזה התכוונת ולא לשלושת השבועות), נסיעה לחו"ל למטרות הבאת רוח הארץ לאנשי חו"ל, נסיעה מהארץ הכוללת את יום העצמאות, שירת בנות בפני קהל.
אני מסתייג מאוד מיציאה מן הארץ אפילו לצורך לימוד, אולם שמעתי תשובת רב לשאלה של נסיעה לחו"ל לצורך שליחות חינוכית כלשהי, שבנסיעה כזו את לא נוסעת לחו"ל אלא לוקחת איתך את ארץ ישראל לשם.
את הנקודה של ספירת העומר ושל יום העצמאות אינני רואה כבעיה.
הבעיה היותר גדולה, כפי שאני רואה, היא השירה ואפילו בקבוצה גדולה בפני קהל, אם אותו קהל מורכב גם מגברים.
אני חוזר על הפתיחה, הצוות באולפנא חשב על כל ההיבטים ואפשר ואף ראוי לשמוע בקולו. אמנם אני משוכנע שאיש לא יכפה עלייך נסיעה זו, ואם את מתלבטת עד כדי נטיה להישאר בארץ – תבוא עלייך ברכה.