נסיעה בתשעת הימים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 28/07/08 15:49 כה בתמוז התשסח

שאלה

שלום

ברצוני לשאול בקשר לנסיעה בתשעת הימים.

כידוע לי בתשעת הימים אסורים כל מיני דברים, בניהם דברים המביאים לידי סכנה.

שאלתי היא- האם מותר לי לנסוע בתשעת הימים לירושלים? הנסיעה המדוברת היא נסיעה באוטובוס האורכת כ- 4 שעות. מטרת הנסיעה היא לבקר חברה שלא ראיתי כמה חודשים. אני לא מתכננת לטייל או דברים כאלה, רק לבקר אצלה בבית לכמה ימים. האם הנסיעה הזאת נכללת בדברים המביאים לידי סכנה או אסורה משום איסור אחר?

תודה מראש

מיכל.

תשובה

שלום רב

לא נאסרו נסיעות כלל, אלא טיולים. עם כל הסכנה שיש בתאונות הדרכים, הסכנה היא קטנה יחסית אם נוסעים כראוי (כשכולם חגורים, נהיגה בעירנות ולהשתדל לציית לחוקי התנועה).

אריאל
(המשיב אינו רב)