נסיעה בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 10/01/12 15:42 טו בטבת התשעב

שאלה

לכבוד הרב שלמה בן אליהו

אדם אשר נסע בשבת לבית החולים בגלל שאשתו הייתה צריכה ללדת באותו היום חטא? ואם כן עד כמה החטא חמור ומה צריך לעשות כדי לתקן אותו?

תשובה

בסד
שלום רב
חס ושלום הוא לא חטא .להפך הוא עשה מצווה..
הכלל אצלנו הוא ,;"פיקוח נפש דוחה שבת".
היות וקדושת השבת ושמירתה נידחת מפני צורך רפואי כמו לידה שהוא "פיקוח נפש" ליולדת ולוולד.
ההלכה מדברת על כך בפירוש ומחייבת אותנו לחלל שבת כדי להציל נפשות או במילים של ההלכה."חלל עליו שבת אחת כדי שישמור שבתות הרבה."
כמובן שיש ללמוד הרבה ,מה הוא פיקוח נפש ומה לא מוגדר כסכנה ועוד הלכות רבות וחשובות בענין.

בברכה