נסיגה באמונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/10/05 18:57 כ בתשרי התשסו

שאלה

שלום לרב ומועדים לשמחה!!

אני מצטערת מראש על אורך השאלה, אבל חשוב לי לקבל חוות דעת רבנית על מעשי...

אני נמצאת כרגע בצומת דרכים מאוד לא פשוטה, אני בת 17, נולדתי למשפחה דתית ולפהי כשנתיים כחלק מטיפשות גיל ההתבגרות אפשר להגיד שחזרתי בשאלה, לפני שנה התחלתי שוב להתחזק ובאמת זאת היתה שנה של למידה רבה מאוד, אבל פתאום, עכשיו בזמן הזה של חשבון הנפש הגדול של הימים הנוראים הבטתי אחורה על הדרך שעברתי ופתאום היא נראתה לי כ"כ לא אמיתית, כאילו נקודת הפתיחה שלי היתה לא טובה, ובאמת כשניסיתי לבחון את יראת השמים שלי, בעצם הבנתי, שאני לא מרגישה את הקב"ה בתוכי, אין לי אמונה יוקדת, כמו שהייתי רוצה שתהיה, אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, אני לומדת במדרשה, אבל זה באמת לא מה שעוזר לי, החלטתי לקחת צעד אחורה, הפסקתי להתפלל כי הרגשתי רמאית כי אני מתפללת בלי כוונה אלא א כן אני צריכה משהו... איך אני בונה שוב את אמונתי בצורה כזו שהיא לא תתערער לי שוב?! אני כ"כ רוצה לחיות עם הרגשה שה' בתוכי ולא יודעת איך לעשות את זה...

תודה רבה רבה!!!

חשוב לי שתפרסמו את השאלה, אני בטוחה שיש עוד המון שמרגישים כמוני...

תשובה

ב"ה

שלום.

אחותינו היקרה,

דעי לך כי הנשמה שלך מעוניינת במזון רוחני .
ולא מדובר על קורנפלקס.... אלא על מזון רוחני שיש לו עוצמה של השפעה על הנפש .
מזון כזה יכול להנתן לך רק ע"י יגיעה ולימוד אמונה.
אמונה זה לא הרגשה אמונה זה מקצוע גדול שיש צורך ללמוד אותו .

ויש כמה רבדים באמונה ויש כמה דרגות באמונה . כדאי לך מאוד לעיין בספר " מוסר אביך" .
ובכדי להרגיש את הקב"ה יש צורך לתת לו מקום בלב להכנס ואז מרגישים אותו.

אגב, עבודת התפילה של האדם לבוראו יש בה בכדי לגרום לכך עייני תשובתי "קרובה לבורא" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=51665

חוץ מזה, זה מצויין שקשה לך !!!
זה אומר שאת נורמלית לחלוטין כי מי שזה לא קשה לו כלל לא מתמודד או שהוא עושה שקר בנפשו.
דווקא מתוך הקשיים יהיה לך צמיחה .
ומי שקשה לו באימונים אז קל לו בקרב.

[והחיים הם כמו בנסיעה באופניים :
כשקל אז נמצאים בירידה.
ואם קצת קשה סימן שאת בעליה....
(ואסור אף פעם לעמוד במקום כי מי שעומד במקום נופל...) ]
עיייני גם בתשובתי רוצה חיזוק לעליות וירידות ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30234

עייני גם ברשימת ספרים לחיזוק האמונה ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=26493

בהצלחה,

עוזיאל