נמאס לי מגמרא

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 14/11/06 21:47 כג בחשון התשסז

שאלה

אני בן 86 ואני לא אוהב גמרא ואני לא מבין אותה כנראה מחכה לי גיהנום, לפני מותי אבקש שתלמדני גמרא אם תוכל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
מי שמנוע מללמוד גמרא יכול ללמוד לימודי קודש אחרים, כגון: תורה, נ"ך, הלכה, מחשבה, חסידות ומוסר.
אין כל סיבה לחשוב שמחכה לך גיהנום. הקב"ה אינו דורש מהאדם מה שמעבר ליכולתו. אם לא למדת גמרא, ואינך מסוגל לכך, בוודאי לא תיענש על כך. יחד עם זאת, משאלתך אני למד שיש בליבך רצון ללמוד גמרא, ואינך צריך להתייאש. אולי תוכל למצוא באזור מגורך אדם שילמד איתך.
יהי רצון שתזכה לאריכות ימים ושנים, ללמוד תורה ולקיימה.

כל טוב,
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן