נכשלתי עם חבר שלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/04/03 02:01 כז בניסן התשסג

שאלה

אני בחורה בת 22. יצאתי עם בחור במשך כשנה וחצי. הקשר בינינו היה טוב מאוד עד שהתחלנו לחטוא (הלכנו עד הסוף!). נפרדנו. במהלך הקשר שנינו רצינו להפסיק, אבל לצערי, לא הצלחנו!

יש בי צער עמוק וחרטה. בכל רגע שאני נזכרת בטעות הזאת יש לי דמעות בעיניים. אני מרגישה רע מאוד. אני בטוחה שלא אתן לזה לקרות שוב. מה לעשות? איך אוכל לתקן את החטא הגדול?

תשובה

בס"ד

לצערי כבר קיבלת עונש גדול נפרדת ממישהו שהיה לך קשר טוב איתו ועכשיו יש זכרונות אחרים.

לפי מכתבך את בצער על המעשה הזה, ולפי דרכך לא צריך להחמיר עליך בתשובה.

לדעתי העיקר מבחינתך הוא להזהר שלא ליפול שנית באותו "בור" שבו כבר נפלתם. צריך להזהר ביותר ממצבים שבהם "חיבוק" זה הדבר המתבקש בגלל השעה המקום והזמן.

שימי לב ללא להביא את עצמך לידי נסיון - שלא תבואי לידי כשלון. וכל כשלון רק מחליש ומחליש.

כדאי ללמוד על הלכות יחוד וכד' שלימוד ההלכות הללו מביא גם שמירה וגם ברכה.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=24030

לתיקון אני מציע לך לצום לפני ראש השנה יומים. רצוי שיהיו או בשני או בחמישי. ואם אי אפשר לצום בימים אלו - עשי זאת בכל יום אחר שתוכלי מלבד יום שישי.

וראי עוד על התיקון:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22774

בהצלחה