נכשלתי -מה לעשות?!

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 22/10/07 14:24 י בחשון התשסח

שאלה

שלום,

עד לפני 4 חודשים בערך היה לי חבר (הייתי אז בת 13..)

ו..

נכשלתי! פשוט נכשלתי!!

אני לא מבינה איך עשיתי דבר כזה, ועוד בגיל כזה..

התחבקנו..

נגיד היינו נפגשים.. ואז כשנפרדים הינו הולכים לאיזה מקום שלא רואים..

ומכיוון שאנחנו גרים בשכונות אחרות, אבל קרובות היה יוצא לנו לראות אחד את השני פעם- פעמיים בשבוע (זה עדיף מכל יום.. לא?!)

בקיצור...

חשבתי על זה ביום כיפור.. והשתגעתי!!

איך ה' יוכל לסלוח לי?! איך אני יכולה לכפר על זה?!!?

גם אז, שמרתי נגיעה- רק ממנו לא..

והיום ב"ה אני שומרת נגיעה מכל אדם!

אני בטוחה שאני לא אעשה זאת שוב..

אבל עדיין..

איך אפשר לכפר על זה!?!?

תשובה

אינך צריכה לחפש ענייני כפרה חריגים. אין גם טעם וצורך לשקוע במחשבות על מה שהיה. עזיבת החטא, חרטה כנה, וקבלה להבא שלא תשובי לכך – אלו הם דרכי התשובה. מעבר לזה ראוי להתחזק בתפילה בכוונה לכך שתיזכי להתחזק בתורה ומצוות ובמעשים טובים.

כל טוב,
רונן לוביץ