ניתוק קשר.

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/06/07 00:48 כ בסיון התשסז

שאלה

שלום וברכה!

אני בחורה בת 16 וחצי. יש לי ידיד שהקשר בינינו הוא יותר מסתם ידידים...!

ניסינו לנתק את הקשר כמה פעמים ולא כל כך הצליח לנו... אני יודעת שזה לא טוב קשר רציני בגיל הזה,ולכן ניתקנו את הקשר....

אבל כל פעם שחזרנו לדבר אחרי שניתקנו את הקשר התקרבנו יותר....!

ניתקנו את הקשר שוב, (לפחות לשנתיים...) ואני חוששת שאחד מאיתנו יתייאש ונחזור לדבר,ושוב נתקרב יותר.... אני ממש מקווה שלא...

יש לי ממה לחששוש?! מה אני יכולה לעשות כדי למנוע מצב כזה?

תודה רבה מראש על העזרה...!

יומאושר!!! :)

תשובה

בעזה"י

שלום,

לא פשוט ולא קל לנתק קשר ואשריכם על העוז וההחלטה. היא דורשת מודעות עצמית ופנימית גבוהה והרבה בגרות ואחריות.

אחת הנקודות בהם נופלים הרבה זוגות שמנסים לנתק קשר הוא הקפיצה מקשר הדוק מאד וטעון רגשית מאד לבין ניתוק מוחלט- והמעבר קשה מאד.

אפשר, מתוך הבנה, שזו הדרך היחידה, ל"הוריד את האש" כלומר להפוך את הקשר לקשר במתח נמוך יותר.
אפשר להחליט שכותבים מכתבים בלבד ורק פעם בחודש.
אפשר להחליט שמתכתבים רק במיסרונים (sms בלע"ז) ורק פעם בשבועיים וכו'.
להוריד את המינון בהדרגתיות.

ובנוסף, אם אתם חושבים שיכול לצאת מזה משהו בסופו של דבר- להחליט שעוד שנתיים (כשתהיו בני 18) תבדיקו את הדברים שוב.
לא אמרתי שתחליטו להתחתן!!!
זה גיל שמשתנים בו ורוצים לפעמים לנצל את הרווקות וחוסר המחויבות אבל עצם ההחלטה לבדוק את הדברים עוד שנתיים שלוש- יש לה השפעה מרגיעה.

בהצלחה,
אור
צוות ישיבת צפת