נישואי תערובת ה' ירחם

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 21/01/04 10:45 כז בטבת התשסד

שאלה

האם יש איזשהו היתר הלכתי ללכת לטקס "נישואין" של יהודי/ה עם גוי/ה, ה' ירחם?

אם חוסר ההגעה יגרום לפירוד בתוך המשפחה, מה עושים?

איך מסבירים לאחינו היקרים, שאינם שומרים תורה ומצוות, מה כ"כ חמור בנישואי תערובת?

תשובה

ב"ה עש"ק פרשת "וארא" תשס"ד

שלום רב!

אין ללכת ל"חתונה" כזו כיון שזה חלול השם, ולכן בקשר כזה מובאת ההלכה של הבועל ארמית קנאים פוגעים בו, למרות שיש הבדל בין טקס לבין המקרה של זמרי ופנחס, אבל מדובר באותו נושא.
ההסבר היחיד שיש לומר ליהודים שאינם מבינים את חומרת הדבר, צריך להיות שמי שחשוב לו המשך קיומו של העם היהודי חייב להתנגד לתופעה הרסנית זו.

אין ללכת ל"חתונה" זו גם במחיר פירוד במשפחה, כיון שמי שיוצר את הפירוד הוא זה שמתחתן עם נכריה, הוא מפריד את עצמו מעם ישראל.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת