נישואי כהן וגיורת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/06/07 17:57 כ בסיון התשסז

שאלה

שלום!

אני ובן זוגי רוצים למסד את הקשר שלנו כדי שנוכל להקים משפחה.בבירורים המוקדמים גילינו ששם המשפחה של בן זוגי שונה לניומן מכהן בתקופת השואה ע"י סביו.

זו אינה שאלה האם נחלוק את חיינו או לאו. עשינו את החלטתנו ואנו מאושרים אך היינו רוצים מאוד אם היה מתאפשר לנו לערוך טקס יהודי כהלכה.(שתי משפוחתינו דתיות מאוד) בן זוגי טוען שמיכוון שהתגיירתי בגיל שנתיים אז הילכתית נוכל להתחתן כמו כן הוא טוען שהוא יוכל לוותר על כהונתו. אשמח מאוד לדעת ולהבין את האיסור עצמו לכתחילה ואח"כ אם תוכלו לעזור לנו במציאת פיתרון נשמח מאוד.

תודה רבה מראש לוז.

תשובה

ב"ה כ"ב תמוז תשס"ז

שלום רב!

על פי ההלכה כהן אינו יכול להנשא לגיורת גם אם התגיירה בגיל צעיר. ניתן לברר את נושא הכהונה בבית דין רבני, באופן כללי לא ניתן לוותר על כהונה, אבל לא כל מי ששמו כהן הוא באמת כהן.

בברכה

בניהו ברונר