נישואי אלמנה עם ילד- תשובה מתוקנת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 10/04/07 17:04 כב בניסן התשסז

שאלה

האם ישנה מניעה לאלמנה להתחתן כאשר יש לה ילד מתחת לגיל שנתיים?

תשובה

שלום וברכה!

רציתי לתקן תשובתי. כתבתי באופן גורף שמותר אחרי 3 חודשים להתחתן. הדבר איננו מדוייק.לכן אתקן.

יש תקנת חכמים האוסרת לאישה גרושה או אלמנה מניקת להנשא במשך ימי הנקה, כלומר 24 חודש מלידת התינוק.

אמנם היום יש הרבה מאד היתרים לאלמנה וגרושה מניקת להנשא מיד אחרי תקופת ההבחנה ( 92 יום ). אם זה מכך שהיום מפסיקים להניק הרבה לפני תום 24 חודש מלידת התינוק ואם זה מכך שהיום יש תחליפי חלב והתינוק יקבל אוכל שלו ואם זה מכך שהיום מצב הכלכלי מאפשר לאנשים להאכיל תינוק בדברים נוספים מלבד ההנקה ועוד סיבות. בגלל כל זה כתבתי באופן גורף מותר, אך היה מקום להרחבה ובירור יותר מעמיק, כפי שעשיתי עכשיו.

כאשר תרצי להתחתן תבואי לרבנות לעשות רישום נישואין ושם כבר יגידו לך אם תצטרכי לקבל אישור ( היתר ) מבית דין להתחתן לפני שמלאו לילד שנתיים או שיחתנו בלי זה.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון