נישואין

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 16/08/07 10:34 ב באלול התשסז

שאלה

שלום רב

אני יוצא עם בחורה מזה 3 חודשיים הבחורה היא מבית מסורתי כמוני אולם בתקופה האחרונה התחלתי להתחזק ונוצרו פערים ביננו אנחנו מדברים על חתונה והגענו להסכמה במספר נושאים:

1) טהרת המשפחה 2) שבת 3) כיסוי ראש .

4) לגבי החתונה הסכמנו שחלקה תהייה בנפרד משמע מי שירצה לרקוד בנפרד יוכל.

הבעיה היא לגבי הלבוש באשר חברתי מוכנה לחבוש כיסוי אך לגבי חצאית היא איננה מסכמה וסוברת שתמשיך ללכת כרגיל במכנסיים. רציתי לשאול את הרב מה דעתו בנושא האם יש לבטל את הקשר בעבור זה או שזה דבר שאפשרי לבוא בהמשך ???? אבקש מכבודו לתת תשובה ברמת המיקרו ולא מקרו

תשובה

שלום רב,
קשה לומר ברמת המיקרו, אולם אנסה בכל זאת. האם היא מרקע דתי או לא? אם אתה חושב כי היא רוחנית ומוכנה לקבל בסה"כ אז בהמשך חייה היא תשתנה. אין איסור ללכת עם מכנסיים מדין לא תלבש, אלא, כל הבעיה היא מצד שלא ראוי כיון שאינו צנוע. כיסוי הראש שלה יהווה סימן לדתיותה, למרות שאני מסכים שזה לא מספיק.
נשים רבות מוכנות לשנות ממראן אחרי החתנה, אולם, זה קשה להן מאוד. והתהליך של ההתקדמות יהיה הדרגתי.
לגבי ריקודים מעורבים, שם אני לא הייתי ממהר לוותר, כיון שחתונה קדושה יש לה ערך מיוחד. למרות שחתונה היא רק ערב אחד והחיים האמיתיים הם אחרי.
הייתי ממליץ לכם לפני החתונה להגיע ליעוץ ולבנות כמה שיותר חיי קדושה. אני מאמין שנשים קל להם יורת להיות רוחניות.
צריכה להיות הסכמה גם על חינוך הילדים.
לכן, כסיכומו אני לא רואה מניעה שתתחתן איתה, במיוחד שכל שאר הצדדים מתאימים, ויש לה הרבה רצון להתחשב.
שיהיה במזל טוב, ובע"ה שתזכו לבנות בית של קדושה וטהרה. שיעורי תורה במסגרות הבתים היהודיים יוכלו לסייע לכם בדבר.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.