נישואין

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 16/01/07 23:26 כו בטבת התשסז

שאלה

אל הרב שלוםרב

אני בחורה"גיורית" ואני מעוניינת לשאול את הרב בעניין נישואים עם כהן אם זה אפשרי ואם לא אז מה ההשלכות של נישואים אזרחיים עלינו ועל ילדינו בעתיד כיהודים מאמינים

תשובה

בס"ד
שלום!
לצערי איני יכול להציע לך כגיורת אפשרות להנשא כהן על פי ההלכה, כפי איני יכול להציע לאכול טרף. הנני מבין שהינך בקשר עם כהן ודברים אלו אם כן קשים מאד. מאחר שאת אומרת שאתם יהודים מאמינים, הרי שעליכם להפרד על כל המשמעויות הכרוכות בכך. אמנם עליכם לברר היטב האם אכן החתן הוא כהן לפעמים מתגלה שהדבר לא מדויק. נישואין אזרחיים הם נגד ההלכה וממילא משפיעים לרעה על עם ישראל כולו. ההשפעה של נ"א על הוולד היא שאם ייוולד בן הוא לה יהיה כהן אלא חלל וממילא אם תהא בת (-חללה) תהיה אסורה לכהן.
מקווה שתוכלי להתגבר על המצב בצורה טובה ונכונה.
ברכה והצלחה בבמעשייך.
אחיה שלמה אמיתי