נישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/10/06 20:20 ג בחשון התשסז

שאלה

ערב טוב כבוד הרב

שמי ג. ואני חי מזה שש שנים עים בת זוגתי ויש לנו ילד משותף ללא נישואין וזאת בשלהבעייה הבאה בת זוגתי ואני עובדים באותו מקום עבודה והכרנו בזמן שהיא הייתה בסופן של הליכי גירושים ולאחר כחצי שנה שהיא כבר עזבה אתהביית ביחד עים בנה מהנישואין הקודמים

כאשר היא הגיעה למעמד מתן הגט בעלה לשעבר טען בפני בית הדין שהיא בגדה בו איתי במהלך ה מערכצת הנישואין שלהם דבר שלא היה ולא ניברא מה עוד שהוא לא הציג בפני בית הדין הרבני שום הוכחה לכך

דבר שלא הפריע לבית הדין הרבני לאסור עלינו

כבוד הרב אני בחור יהודי וגאה להיות כזה ואני לאחושב שנישואי קפריסין הם הפיתרון האידיאלי ליהודים מה עוד שזה נעשה כתוצאה מדחיקה ומחוסר ברירה כבוד הרב אני אשמח אם תוכל לייעץ לנו מה אנו יכולים לעשות

בתודה מראש

גיל אורן

תשובה

שלום וברכה
ראשית, יישר כוח על הרצון לפעול כדת משה וישראל ולעשות את הדברים בדרך הישרה.
הדבר הראשון שעושים במצבים אלה הוא להגיש ערעור לבית הדין הרבני הגדול. אני איני מכיר את העובדות, ועל כן איני יכול לומר דבר עליהן, אולם אם אכן מדובר בטענה שקרית וללא הוכחות, אתם צריכים לערער עליה ולהביא אותה בפני בין הדין הגדול. תמיד מתחילים לפתור בעיה בדרך הישרה והפשוטה, ואין דרך פשוטה יותר מאשר ערעור.

כל טוב, ואני מתפלל יחד אתכם שהאמת תצא לאור