נישואין בחודש מאי

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/11/06 18:52 כח בחשון התשסז

שאלה

שלום לך!

ברצוני להתחתן באחד מימי חודש מאי.

אני אשכנזי וחברתי עירקית.

אנחנו לא יודעים באיזה יום מותר לנו להתחתן.

נשמח לעזרה בתודה שלומי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל וחברתו שלום רב.
אצל האשכנזים יש מנהגים שונים. יש המתירים מל"ג בעומר ואילך (כלומר מה6 במאי ואילך), ויש שמתירים רק אחרי שבועות (24 במאי ואילך), ויש דעות באמצע. אם אין במשפחתכם מנהג מסויים אפשר לנהוג כדיעה המקילה (מה-6 במאי ואילך). בכל מקרה כדאי להתקשר לרבנות שבה אתם עומדים להרשם עוד לפני שאתם מגיעים לשם ולברר מהם הכללים הנהוגים אצלם.
בברכה
אפי קיציס

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן