נישואין אזרחיים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 22/04/07 05:35 ד באייר התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום, אני שוהה כרגע עם בן זוגי בארה"ב למטרת עבודה, על מנת שאוכל להמשיך לשהות כאן אנו צריכים להרשם כזוג נשוי בעירייה.

ברצוני לדעת האם זה עלול לפגע ביכולת שלנו להנשא בחתונה יהודית בעתיד

תשובה

לשואלת שלום רב.
א. אם אתם ממילא מתכננים להינשא זו לזה הדרך בנכונה היא להנשא כבר עכשיו ולא לדחות ולעשות בינתיים משהו פיקטיבי. אם אינכם מעוניינים להינשא זו לזה, אז למה לתחמן ולהנשא בכאילו?
ב. מבחינה הלכתית, אם זוג מתחתן בנישואין אזרחיים ואח"כ ירצו להתחתן ביניהם באמת, אין בעיה. הולכים לרבנות ומסדרים את זה. אבל כאמור לא זו הדרך.
בברכה
אפי קיציס