נישואים..זיווג

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 27/02/07 07:39 ט באדר התשסז

שאלה

שלום רב,

אני יוצאת עם בחור מזה 3 שנים.

הכרנו בגיל צעיר והקשר נמשך.

כרגע,אני בצומת דרכים.

הרגשות אינם זהים לרגשות בשנה הראשונה אך מבחינה שיכלית הוא המתאים לי.

האם עליי לבחור בשכל או ברגש.

אני בהתלבטות קשה.

בבקשה לתשובה

תשובה

חייבים להקשיב גם לשכל וגם לרגש. השאלה היא מה את מרגישה "לא כמו בשנה הראשונה"?
התקופה הראשונה של הקשר היא תקופה של "התאהבות". התרגשות גדולה לפני ואחרי מפגש, דפיקות לב מואצות כשנפגשים, סומק, רצון להסתיר את דבר המפגש והקשר מאחרים, וכו'. מצב זה באופן טבעי חולף לאחר זמן, ומפנה מקום ל"אהבה", שהיא איננה מאופיינת בסערת רגשות גדולה כל כך, אלא מצב של אהבה, יחד עם תחושה של בטחון, נאמנות, יציבות... לא אכפת לבני הזוג שכל העולם ידע על הקשר, כי זה כבר דבר רשמי, גלוי...
אם את מרגישה כך- זה בסדר גמור. אל תחשבי שיש כאן "נפילה" באהבה. להיפך: יש ביסוס של האהבה. גם התעוררות ספקות בקשר לקשר זה דבר מבורך: זו העברת הקשר תחת ביקורת השכל, וזה שלב חשוב ביותר בבנית הזוגיות. וגם אם מתעוררים ספקות אחרי קבלת החלטה להתחתן, זה דבר נורמלי, והוא קורה אצל הרבה זוגות. בהצלחה!