נישואים בשנת אבל של הורה-קצת דחוף

חדשות כיפה הרב חיים נבון 20/08/07 13:08 ו באלול התשסז

שאלה

שלום רב.

אני יוצאת עם מישהו 3 חודשים והקשר הולך ב"ה לכיוון טוב ורציני. שנת האבל של אמי תסתיים רק בעוד 11 חודש. מה ההלכה לגבי חתונה בשנת אבל? מצד אחד,אני רוצה להתחשב באמא שלי ובאחיה, מצד שני אני חושבת שאין עניין ושזה לא בריא למרוח יותר מדיי את הקשר מרגע שברור זה רציני ושזה זה. תודה רבה, ברכת ה' עליכם.

תשובה

שלום וטוב.
ללא שום היסוס, אם הקשר שלך יתקדם כראוי, עליך לקיים את החתונה במועד שתרצו, ולא לדחותה כלל. בע"ה תימצא הדרך שאמך תשתתף בחתונה. אין שום ספק שחתונתך תהיה נחמה גדולה לאמך על אבלה.
בשורות טובות