נישואים בצחוק

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/03/09 16:14 י באדר התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב!יש שאלה שמאוד מציקה כבר המון זמן. אני לא מכירה כ"כ את התנאים,אז אפרט את כל הפרטים.

אני בת 19.כשהייתי בכיתה ו, אחד הבנים בכיתה "רצה להתחתן איתי".אני הבעתי התנגדות.אחת הבנות נתנה לו את הטבעת שלה{!}.אני לא זוכרת אם הוא שם לי אותה, ובאיזו אצבע. אבל בכל מקרה, למרות שהיו עוד כמה ילדים,זה היה בכיתה ו, ועדיין לא עשו בר מצוה.

הטבעת כמו שציינתי לא היתה שלו.הוא אמר איזה שהוא פסוק, אבל לא בטוח שבנוסח המדויק.אני הייתי בת 12 בערך.

אשמח לדעת במדוייק את התנאים לנישואים,תודה רבה, ויישר כח עצום!! שבת שלו.

תשובה

בסד
שלום רב.
אסור לשחק באש.
מענין רצני זה לא עורכים מערכונים..
אבל מה לעשות ילדים הם ילדים לכן אתיחס להלכה .קרוב לוודאי שאת אינך מקודשת לילד ההוא ..
כי קידושים אמתיים צרכים כמה תנאים חשובים .
1. גמירות דעת .של שני בני הזוג .-וכאן לא היתה.
2. עדים כשרים ,וכאן לא היו .
3. צריכה אמירה ברוררה .של החתן לכלה.
4. כמובן גיל .
ועוד.
אז אין לשחק אפילו בכאילו ..שמא מישהוא יחשוב כי באמת יתרחש הענין.
בברכה