נישואים אזרחיים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/01/09 11:38 כט בטבת התשסט

שאלה

בס"ד

שלום,

לפני מספר שנים התחתנתי נישואים אזרחיים בבית העיריה בלוס אנגלס עם בחור יהודי ישראלי וזאת על מנת לקבל אישורי שהייה. לא חייתי עם אותו בן אדם לאחר הנישואים. לפני כחצי שנה התגרשנו בבית הדין הרבני בירושלים. שאלתי היא האם מותר לי להתחתן עם בחור שבא ממשפחת כהנים? בבית הדין הרבני אני רשומה כגרושה. אך שאלתי נובעת בשל העובדה שלא התחתנתי נישואים על פי ההלכה. אשמח לקבל תשובה. תודה ושבוע טוב

תשובה

בסד

שלום רב
אין את יכולה להתחתן עם כהן ,שהרי אסור לכהן לשאת גרושה ואין זה משנה אם לא נישאת כדת משה וישראל, כיוון שראה בית הדין להתיר אותך בגט משמע שחשב שאת היית נשואה.
לכן בתעודה המצורפת לגט כתוב "יכולה להנשא לכולם חוץ מכהן."
בברכה