נישאיי קראים ויהודים

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 22/07/05 13:56 טו בתמוז התשסה

שאלה

אני בחורה דתיה וחבר שלי קראי.

רציתי לדעת יותר על הדת?

היחס של היהדות לדת?

מה בעניין גיור? חובה?

ואם נרצה להתחתן מה נצטרך לעשות???

תודה..

תשובה

כדי לדעת לעומק על יחס היהדות לקראות ראי שו"ת ציץ אליעזר חלק ה סי' טז ושו"ת יביע אומר חלק ח אה"ע סי' יב.
באשר לשאלת החיתון יש מחמירים, ויש המצריכים גיור. וכך מסכם הרב עובדיה יוסף את תשובתו בענין:
המורם מכל האמור שיש מקום רב לקרב את הקראים, ולהתיר להם לישא בת ישראל, לאחר קבלת דברי חברות, והנכון לשלוח אותם תחלה אצל תלמיד חכם ירא שמים, ללמוד את עיקרי ההלכות של יסודות היהדות, כגון שבת ומועדי ישראל, ובפרט פסח וכיפור, וכן עניני הכשרות, וטהרת המשפחה, גם את הבחור וגם את הבחורה שעומדים להנשא זה לזה, כדי שידעו את הדרך אשר ילכו בה ואת המעשה אשר יעשום, וכן יש להטיל על הבחור ללכת אל בית הכנסת שלנו הסמוך למעונו, כדי שיתרגל בנוסחי תפלתינו ויתחזק בתורה ויראת שמים, ורק אח"כ יקבלוהו להשיאו אשה בת ישראל לאחר קבלת דברי חברות. והשי"ת יאיר עינינו בתורתו הקדושה אמן.

התשובה ניתנה על ידי הרב ברוך קהת