ניקיון לפסח

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 22/03/11 12:42 טז באדר ב'

שאלה

שלום רב,

בעלי ואני נוהגים כבר שנים במהלך פסח לסגור ב"מסקנטייפ" עבה את הארונות שיש בהם חמץ, ולא לפתוח אותם. כמובן שאת המקרר, המקפיא ושאר המגירות שאנו פותחים בפסח, אנחנו מקפידים לנקות באופן יסודי. האם אנו נוהגים כראוי בעניין סגירת הארונות שיש בהם חמץ?

תשובה

שלום
נוהגים כיום להמליץ לכולם להשתתף במכירת חמץ, מפני שיש מוצרי מזון ותרופות טעימות שיש ספק אם נתערב בהם מעט חמץ, ואין ראוי לאבדם מפני ספק כזה, וכן אין אפשרות להשאירם בבית שמא יש בהם חמץ, לפיכך הטוב ביותר למוכרם במכירת חמץ ולצאת בזה מהספק. אבל לגבי חמץ גמור, נוהגים להמליץ שלא למכור חמץ מועט, כדי שלא להשתמש בהיתר המכירה לצורך קטן, אבל כשמדובר בהפסד גדול, אפשר למכור את החמץ לכתחילה. וכל אדם יקבע לעצמו מה נחשב עבורו הפסד קטן, ומה גדול.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=628