ניקיון לפסח

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 24/02/10 15:03 י באדר התשע

שאלה

ב"ה

שלום וברכה,

לאחרונה אינני מרגישה טוב. יש לי בית קטן וצפוף עם חמישה ילדים ורציתי לקבל עצות במה אפשר להקל (חוץ מהמטבח). לאחרונה אני מקפידה על ילדיי שלא יכנסו עם אוכל לחדר השינה שלהם או שלי, אך הם ילדים קטנים...

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

הכלל הוא שצריך לנקות רק במקומות שיתכן והגיע לשם כזית חמץ ולכן ארונות עליונים שילדים לא מגיעים אליהם ולא רגילים לאחסן בהם אוכל פטורים מבדיקה. כמו כן מטרת הבדיקה היא להציל את האדם מאיסור בל יראה ובל ימצא והיות ואיסור זה חל על חתיכות בגודל כזית (מעט פחות נמפח קופסת גפרורים) הניקיון לא אמור להיות ברמת הגרגירים ...
ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה פסח מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני עוד בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=628

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן