ניקיון לפסח

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/04/09 14:14 יא בניסן התשסט

שאלה

שלום רב,

האם יהיה מספיק לניקיון לפסח במקומות שבהם יש סבירות נמוכה שיכנס חמץ (מאחורי מיטה,ספריה,בתוך משחקים,ספרים וכו')לבדוק שאין חמץ כזית וזהו? האם פירורים זה בעיה שצריך לנקות עד האחרון? כי בגמרא מופיע ש"מדאוריתא ביטול בעלמא סגי ליה"

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לכתחילה צריך לנקות הכל.
חכמים תיקנו לעשות גם ביעור ממש וגם ביטול, (עיין במשנה ברורה למה,) כך שהבית צריך להיות נקי לגמרי, והביטול מועיל לדברים שלא ראינו ולא ידענו עליהם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן