ניסים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 24/12/03 06:01 כט בכסלו התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום!

ברצוני לשאול מספר שאלות בנוגע לניסים:

*האם מותר להסתכן במקום שבו יש סכנת חיים למישהו כדי שאולי יתרחש נס?

*מי זכאי לנס?

דחוף מאוד מאוד לחנוכה!!

תודה וחג שמח!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אין לאדם להכניס עצמו למצב של סכנת נפשות. אני מזכיר לך משפט ששגור בפינו "אין סומכים על הנס". ואנסה לתת לך מקורות מרכזיים לנושא כה רחב:
רד"ק שמואל (ט"ז,ב) - מותר לשנות מפני דרכי שלום ושם מדובר כדי שלא להכנס למצב של סכנה.
רלב"ג בכמה מקומות אבל המפורסם שבהם מלכים א' כ"ב,ל"ח בעיקר התשע עשרה.
הגמרא בפסחים ח. כותבת שאעפ"י ששלוחי מצוה אינן נזוקין אבל במקום שההיזק מצוי אין להם לעשות את שליחותם.
כמו כן עיין בסוגיה מפורשת במסכת תענית כ: ושם הגמרא אומרת במפורש שלא יעמוד אדם במקום סכנה ויסמוך על הנס. שם הגמרא מציינת אף את הפסוק "קטונתי מכל החסדים". עיין במפרשיו של פסוק בבראשית ל"ב,י"א ותוכל ללמוד למי מגיע שיעשו עבורו נס

בברכת חנוכה שמח
מאיר נהוראי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן