ניסיון מיוחד מהקב"ה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/01/12 17:34 כח בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני נער מתחזק ממשפחה חילונית שעוד מעט בן 14. בחודשים האחרונים אני מקפיד על הרבה מצוות כמו: ברכות ראשונות ואחרונות, הנחת תפילין, 'אשר יצר', ק"ש על המיטה, תהילים, שחרית, מנחה וערבית...

היום חוויתי ניסיון נוסף מהקב"ה, ניסיון באמת מיוחד. הפעם הקב"ה העמיד אותי בניסיון של כיבוד הורים, מצד אחד הם עושים מעשה שאי אפשר לתאר את חומרתו ומצד שני אני עדיין צריך לכבד אותם. אני אפילו לא יודע איך לתאר את מה שחוויתי בכתב, בכל זאת אני אנסה...

בחודשים האחרונים אני מקפיד על תפילות שחרית [לא מלאה], מנחה וערבית, רק בעיה אחת יש לי בזמן התפילות: מהירות ובליעת מילים. כמעט כל פעם שאני מתפלל זה קורה לי: אני בולע מילים, ממהר יותר מדי, לא מכוון כמעט בתפילת 18, עסוק במחשבות אחרות... בשבועות האחרונים החלטתי שאני כבר פחות ממהר, יותר הוגה את המילים נכון. כשאני מסיים תפילה ואני מרגיש שקראתי אותה כראוי- עם כוונות וכמעט בלי בליעת מילים, אני ממש רוצה ומודה לקב"ה על הזכות שניתנה לי ואומר לו שאני אנסה כמה שיותר לשפר את עניין בליעת המילים בתפילה להבא.

והיום, ברוך השם, קראתי את תחילת תפילת מנחה ['למנצח', קורבנות, 'תהילה לדוד'] כמעט בלי בליעת מילים אחת!! קראתי את המילים באיטיות, שמתי פסיקים בין משפטים וברוך השם גם יותר שמתי לב לכוונת המילים. הגעתי לתפילת 18, התחלתי 'אדוני שפתי תפתח...' וכיוונתי בברכה הראשונה, ברכת אבות, את כל הכוונות הראויות. המשכתי גם לכוון בעוד ברכות, שמתי לב לפירוש המילים, התכוונתי למטרה של כל ברכה וברכה... חתמתי 'ברוך אתה ה' משען ומבטח לצדיקים' [עכשיו מגיע הניסיון, זה באמת אולי יראה מוזר בהתחלה].

פתאום אבא שלי מגיע עם סולם, מציב אותו בחדר ואומר לי לעבור חדר.

קצת רקע למעשה של אבא שלי: בליל שבת האחרון עליתי לחדר וראיתי את האור שלי בחדר דולק ונכבה עשרות פעמים. שמתי לב שהמנורה מקולקלת, אמא שלי הציעה לי שהיא תכבה לי את האור אך כמובן דחיתי את הצעתה. כמובן שהבנתי שהכל מהקב"ה ואם האור התקלקל, הוא בטח כועס על משהו, וזה בטח על חילול השבת של המשפחה שלי.

בקיצור, היום אבא שלי קנה מנורה ודווקא בזמן שאני התפללתי הוא רצה לתקן אותה. הוא אמר לי: "עוד מעט חושך, תן לי כבר לעשות את זה, זוז לחדר אחר!!", אני כמובן שתקתי וסימנתי לו שיצא מהחדר, אבל הוא נשאר וגם אמא שלי התחילה לטפס על

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ישר כח על הרצון שלך להתחזק בתפילה ובשאר המצוות.

לפעמים יש קונפליקט בין שתי מצוות ואז צריך לדעת כיצד לנהוג.

לכתחילה אתה צריך למצא לך מקום לתפילה שלא יפריעו לך אנשים אחרים או המשפחה,

אך אם ארע שעוברים לידך וזה מפריע לך מאוד עד כדי כך שאינך יכול להמשיך - אז מותר לך ללכת בשתיקה למקום אחר ושם להמשיך את התפילה עד לסיומה.

כמובן אין שום מקום להתפרץ על ההורים בשום אופן, גם אם הם לא מבינים את ערך התפילה.

אגב, גם מי שמבין את ערך התפילה יכול להכנס למקום שאחר מתפלל ולא לחשוב שזה מפריע, כי לא כל תזוזה של אחר אמורה להפריע לתפילה.

יתכן שאתה מאוד רגיש לענין, גם התגובה היתה ממקום מאוד כועס וזה דבר שחשוב להתיחס אליו, מידת הכעס.

חשוב לגשת להורים ולבקש סליחה ולומר שלא ידעת מה לעשות.

גם זו מצוה כפולה של בקשת סליחה, וכיבוד הורים.

הכלל הגדול שאתה לומד מכל הסיפור הזה, שאם אתה רוצה לעבוד את ה' - זה לא אמור לשבש לאנשים אחרים את החיים ואת סדר יומם,

וה' יהיה בעזרך,

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן