נטיל ידיים במקווה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 28/06/07 16:06 יב בתמוז התשסז

שאלה

בעת צאתי מהמקווה לאחר טבילה, קראה לי הבלנית וצעקה עלי על כך שלא נטלתי ידיים לאחר הטבילה.

האם חייבים ליטול ידיים? הדבר לא מופיע בספרו של הרב קנוהל ולא שמעתי על כך עד שהגעתי למקווה זה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
יש ליטול ידיים כבכל נגיעה במקומות המכוסים כגון רגליים וכדומה, ועייני בשו"ע או"ח סימן ד סעיף יח.
בברכה,
אריאל פריש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן