נטילת תרופה בתשעה באב

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/07/07 00:37 ז באב התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בחורה בת 23 בריאה בד"כ. כרגע יש לי זיהום חמור בגוף ואני צריכה ליטול אנטיביוטיקה. נאמר לי ע"י הרופאים שאסור לי להפסיק בכלל את התרופה ואני חייבת לקחת אותה כל יום. חשוב לציין שלא שאלתי את הרופאים ספציפית לגבי ט'באב. האנטיביוטיקה חייבת להילקח ביחד עם אוכל וישנה בעיה גדולה מאוד כשהיא נלקחת עם קיבה ריקה. מה עליי לעשות?

תשובה

בסד

שלום רב
מותר וצריך ליטול את התרופה ואפילו יחד עם אוכל ,כי אין האוכל במקרה זה לתענוג אלה לרפואה.
בברכה