נטילת לולב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/10/04 23:17 יז בתשרי התשסה

שאלה

בס"ד

שלום!

רציתי לשאול מדוע אנחנו מברכים על נטילת ל ו ל ב דווקא, ולא "על נטילת ארבעת המינים" למשל.

תודה וחג שמח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מפני שהלולב הוא המרכזי כמו עמוד שידרה ושאר המינים נאגדים סביבו . בדיוק כמו " צדיק כתמר יפרח" וכך אומרים חז"ל במדרש

[ולקחתם לכם. זש"ה כל עצמותי תאמרנה ה' מי כמוך (תהלים לה י), יפה אמר דוד הפסוק הזה, תדע לך שהלולב הזה דומה לשדרה של אדם, וההדס הזה דומה לעינים, והערבה דומה לשפתים, והאתרוג דומה ללב, אמר דוד אין לי אבר אחד גדול מאלו שהן שקולים כנגד כל הגוף, הוי כל עצמותי תאמרנה ה' מי כמוך]."

והמינים מעכבים אלו את אלו שצריך שכולם יהיו כשרים ואגודים ללולב.והלולב צריך שיהיה גבוה מהם.

חג שמח,

עזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן