נטילת ידים בבוקר מנטלה?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/05/07 10:35 כו באייר התשסז

שאלה

שלום הרב,

האם אפשר ליטול ידים ישירות מהברז לאחר יציאה מהשירותים או שמא חייבים נטלה?

תודה

תשובה

נטילת ידיים ביציאה מהשרותים היא משום רוח רעה ולכן אף אם לא עשה צרכיו חייב. נטילה מצד רוח רעה לא מחייבת מעיקר הדין דווקא מכלי וכן לא כח גברא, ורק שכשוך במיים לא מועיל אלא צריך עירוי פעם אחת על הידיים. מכל מקום לכתחילה טוב להקפיד לעשות מכלי (כך משמע מדברי המחבר סימן ד סעיף ז, עי"ש גם במשנ"ב ס"ק י"ז. ואף שדבריהם ביחס לנט"י של בוקר כיוון שהם דנים מצד רוח רעה שהיא גם הסיבה ליוצא מהשרותים , מסתבר שהוא הדין לשניהם)