נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 04/02/12 21:12 יא בשבט התשעב

שאלה

לפעמים בישיבה שלי אחרי תפילה אני הולך לשירותים ואח"כ נוטל ידיים.

האם נטילה זו גם יכולה להוציא אותי ידי חובה ללחם?(אם אני מברך על זה על נטילת ידיים)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום
הכי טוב זה לשאול את ראש הישיבה או את הרב הפוסק שבישיבתך.
עד אז זו תשובתי (אשר תתבטל בפני תשובתם)-
כן, אתה יכול ליטול ידיך אחרי השירותים לא לדבר עד ברכת המוציא לחם ואכילה, ולאחר מכאן לברך את ברכת אשר יצר (ילקוט יוסף). אולם עדיף ליטול ידיך לברך את ברכת אשר יצר, ולאחר מכאן ליטול שוב ללחם (משנה ברורה).

בהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן