נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 10/01/12 15:25 טו בטבת התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

האם זה בסדר ליטול ידיים כשיש בנטלה מים עם סבון? האם יש הבדל אם זה נטילה לצורך אכילת פת לבין הנטילה בבוקר?(או לנטילה אחרי שירותים ואחרי גילוח הזקן וכדו')

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מים לנטילת ידים לסעודה, צריכים להיות ראויים לשתיית כלב (שולחן ערוך, אורח חיים, סימן ק"ס), ולכן מי סבון אינם ראויים לנטילת ידים לסעודה.
ולגבי נטילת ידים של שחרית, וכן אחרי שירותים, פסק המחבר בשולחן ערוך, אורח חיים, סימן ד'
"מים הפסולים לנטילת ידים לסעודה (לקמן סימן ק"ס) כשרים לנט"י לתפלה מיהו יש מי שאומר שלא מברך על נטילה זו".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן