נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 14/04/11 10:01 י בניסן התשעא

שאלה

לרב שלום וחג שמח וכשר .

1. האם חובה לנטול ידיים לפני כל מה שאוכלים או רק לפני אחורה מלאה ?

כמה זמן ניתן לחכות בין הנטילה לאכילה ?

ישנם מצבים שאני בישיבה במשרד ולא ניתן לצאת תמיד ויש כיבוד בורקסים עוגות וכו.. האם ניתן לנטול ידיים ולאכול לאחר 10 דקות ויותר ?

תודה מראש

תשובה

ערב טוב

יש ליטול ידיים לפני אכילת לחם בלבד, ולא לפני כל מיני המזונות.

כשבכוונתך לקבוע סעודה על מיני מזונות - ראוי ליטול ידיים, אך סיטואציה של ישיבה במשרד עם כיבוד איננה 'קביעת סעודה', ולכן אין בעיה.

במקרה שנטלת ידיים (ללחם), הרי שעליך לברך 'על נטילת ידיים' ומיד אח"כ לנגב אותן ולהזדרז ולאכול - אם תסיח דעתך מהאוכל, תיאלץ ליטול ידיים שוב...

ואגב, אם יגישו במשרד מיני לחמים או פיתות, למה שלא תבקש את סליחתם רגע ותצא ליטול ידיים? הרי כך נוהג מי שצריך לשירותים. כמובן שאם הישיבה חשובה ואינך יכול לעזוב - אז עליך לצפות זאת מראש וליטול ידיים לפני התחלת הישיבה, או להתאזר בסבלנות ולהסתפק בעוגות ובורקסים...

כל טוב

אורי