נטילת ידיים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/08 16:46 כ בתמוז התשסח

שאלה

שלום רב,

אם יצאתי מהשרותים ואני רוצה ליטול ידיים ולברך אשר יצר אבל בנוסף אני גם רוצה להתחיל לאכול לחם, מה הם סדר נטילות הידיים והברכות?

תשובה

ב"ה

שלום.

הטוב ביותר זה לרחוץ ידיים ולנגבם ולברך ברכת אשר יצר בנחת.

ואם אתה כ"כ רעב או שיש לך מים בצימצום אז אתה יכול ליטול ידיים מכלי ולברך על נטילת ידיים ולנגבם אח"כ לברך ברכת המוציא ולאכול לפחות כזית ואח"כ לברך ברכת אשר יצר (אפשר לא מיד ).

אגב הלכה דומה אך קצת שונה לגבי קידוש של שבת אם יש סיבה כגון בצבא וכדומה אפשר ליטול ידיים לנגבם ולברך על נטילת ידיים ואח"כ לעשות קידוש על היין ומיד לבצוע על הלחם ולאכול.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,