נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/10/07 21:47 ו בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

יש לי 2 שאלות !

1}ידוע לי שאסור לברך שצריך לעשות ת'צרכים..

אז בבוקר שצריך ליטול לסירוגין ואני צריכה ללכת לשירותים עלי ללכת או ליטול ואז .!

ועם עלי ללכת לשירותים ואז ליטול אז אחרי זה אני צריכה ליטול לסרוגין ואח"כ 1 1 ?!

האם הרב יכול בבקשה להסביר לי מה עושים ומה נוטליפ קודים !?

2}המשפחה שלי לא מעשרת ואני רוצה להישתדל לעשר

איך מעשרים וכמה מכול כמות ?!

והם כבר צריך שיהיה פח שמיטה?!

בתודה מ'

תשובה

בע"ה
1. נוטלים לסרוגין ללא ברכה, עושים צרכים ואח"כ נוטלים שוב עם ברכה, ואח"כ גם ברכת אשר יצר.
2. בדרך כלל, אם קונים ירקות ופרות בסופר או ברשת שיווק מסודרת, כבר הפרישו מהם תרומות ומעשרות, וכך גם בכל מקום שיש תעודת כשרות שמעידה על כך שהסחורה מפוקחת וכשרה.
פח שמיטה - כדאי להתרגל לשים שאריות של ירקות ופירות בפח מיוחד, ולזרוק את השקית כל יום לפח הרגיל כשהיא סגורה, אבל אני מניח שאם קונים בחנות רגילה - יתכן מאד שבכל הדברים אין קדושת שביעית וממילא לא צריך פח מיוחד.