נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 07/08/07 17:53 כג באב התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לדעת. אם לפני נטילת ידיים של אכילת לחם יצאתי מהשירותים. עקרונית עלי לברך "אשר יצר" לאחר נטילת ידיים. כאן זה עלול ליצור הפסק בין נטילת ידיים לברכה על הלחם. כיצד לנהוג כהלכה? תודה וסליחה על ההטרדה.

תשובה

שלום רב,
במקרה כזה מברכים אשר יצר, מטמאים שוב את הידיים, בנגיעה במקומות מכוסים. נוטלים שוב ומברכים על נטילת ידיים. או שנוטלים פעם אחת ומברכים על נטילת ידיים ואשר יצר שאינו מהווה הפסק (בעל התניא מחב"ד).
או שנוטלים ללא כלי עם מעט מים,מברכים אשר יצר, ונוטלים פעם שניה עם כלי ומברכים ענט"י.
באמצע הארוחה נוטלים ומברכיןם את שתי הברכות על נטילת ידיים ואשר יצר.
כל טוב,

חיים רטיג,
ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.