נטילת ידיים לפירות רטובים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 24/01/05 12:38 יד בשבט התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב!

נתקלתי בהלכה שלא ברורה לי כל כך. מתי צריך ליטול ידיים? קראתי שיש ראשי תיבות יד שחט דם: יין, דבש, שמן, חלב, טל, דם ומים. על איזה משקים מדובר בדיוק?

שאלה נוספת הקשורה לזה: כל בוקר אני נוטלת ידיים לפני התפילה. השאלה שלי היא האם אני צריכה ליטול ידיים שוב אם אני רוצה לאכול מאכל שטיבולו במשקה כמובן שזה מיד לאחר התפילה למרות שנטלתי ידיים לפני כחצי שעה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש כמה סוגי נטילות ידיים.
יש נטילת ידיים להעביר רוח טומאה והיא נטילה של הבוקר למשל ויש סוג נוסף של נטילת ידיים והיא נטילת ידיים לפני הארוחה שהיא משום זכר לתקופה שהיינו אוכלים בטהרה.
כמו אז גם היום כל דבר שטיבולו במשקה (נטמא עקב נגיעה בשרץ והיה רטוב בשבעת המשקים שהזכרת ),
אז אנו נוטלים ידיים כמו נטילה של ארוחה.
וכתב הבן איש חי שנטילה זו היא 3 פעמים על כל יד.
ומי שרוצה להמנע מנטילה זו ישתדל לנגב את הפירות לפני האכילה ואם אוכלם בתוך סעודה אין צריך נטילת ידיים.

בברכה,