נטילת ידיים ותפילות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 15/01/08 12:34 ח בשבט התשסח

שאלה

שלום רב.

אני שלחתי הרבה שאלות וכבר לא נעים לי אם אתם תוכלו להפנות אותי למוקד או משהו שיעזור לי בחזרה בתשובה זה יעזור לי מאוד!אני גרה באיזור הדרום.

קודם כל רציתי לשאול אם אתם מכירים עמותה לאנשים שאין להם אוכל אני מעוניינת לתרום.

והשאלות הם:

1.איפה קונים נטלה ואיך נוטלים ידיים?

2.מתי מתפללים קריאת שמע והתיקון הכללי?

3.מה התפילה של שבת?(לבת)

4.ומה ברכות המזון ולאיזה מאכלים מברכים?(אם אפשר פירוט)

תודה רבה!

תשובה

בסד

שלום רב.
סליחה על האחור,אם לא ענתי בזמן.
1.אני מברך אותך על החלטתך לחזור בתשובה,
יחד עם זאת ,חשוב מאד ללמוד וללמוד ולהתקדם [לאט ,לאט ,אבל בטוח.]קשה ומפחיד לקיים את כל המצוות בבת אחת ,לכן כדאי לך להתמקד בתחילה ,בכשרות, בברכות ותפילות ואחר כך שמירת שבת .קשה וכמעט בלתי אפשרי ללמוד לבד, את חיבת להתיעץ ולקבל הדרכה מרב או רבנית באיזור מגוריך...יהיו לך הרבה שאלות ...מה מברכים ?מתי ?כמה ?ולמה?ברכה ראשונה וברכה אחרונה..ועוד ועוד.
[הקדשי זמן בכל יום ללמוד הלכות .!!]
( אשתדל להתענין ב מדריכה שתדריך אותך מהדרום,
וכאן אפנה למי שמעונינת לאמץ ולהדריך ...ויהי שכרה כפול מהשמים...)

2. "נטלה" קונים בחנות של כלי בית ,(מפלסטיק פשוט.)אבל עד אז אפשר להשתמש בכוס רגילה.
3.קריאת שמע ,קוראים בבקר ובערב ,כמו שכתוב בתורה,"בשוכבך ובקומך"..ובל לא תמיד יש זמן לנשים לזהולכן אינם חיבות אבל זכות היא להן אם יקראו..
4.בשבת יש יותר זמן ומתפללים את התפילות כמו שתסביר לך המדריכה.
5. ברכת המזון הוא ברכה אחר אכילת ארוחה עם לחם.

בברכה