נטילת ידיים ושטיפת ידיים אחרי שרותים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/08/07 22:11 כב באב התשסז

שאלה

שלום רב!

כיצד צריך לנהוג כשיוצאים מהשרותים- האם יש בעיה הלכתית לשטוף ידיים עם סבון ורק אח"כ ליטול ידיים?

תודה רבה וכל טוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

אין חובה ליטול ידיים על כלי לאחר יציאה מהשירותים (אדרבה, כאשר זה לפני הארוחה זה עלול ליצור ספק הלכתי...)

מעיקר הדין די לרחוץ את הידיים ולאחר מכן לברך.
הרה"ג מרדכי אליהו פסק לפי המקובלים כי יש ליטול 3 פעמים על כל יד אך אין צורך בכלי.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן