נטילת ידיים בבוקר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 23/04/07 15:31 ה באייר התשסז

שאלה

שלום

ברצוני לשאול כמה שאלות לגבי נטילת ידיים שחרית

1. האם עלי לברך מיד לאחר הנטילה? (מפני שבברכות השחר בתפילה אני מברכת על נטילת ידיים ואשר יצר)

2. אני היחידה שנוטלת ידיים בבית בני ביתי אינם נוטלים ידיים, כיצד עלי לנהוג לגבי מגבת סבון וכו'? האם עלי להשתמש במגבת וסבון נפרדים? לא כל כך מובן לי מזה רוח רעה? האם הטומאה עוברת לחפצים?

3. האם מותר לאכול מאכלים שנגעו בהם לאחר קימה משינה ללא נטילת ידיים?

בתודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
יש לברך מיד לאחר הנטילה כדי שלא יהיה הפסק.
לגבי רוח רעה , לכתחילה הקפידו שלא לגעת במאכלים , ואם נגעו לשוטפם ג"פ , ובדיעבד אינו מעכב. לגבי כלים לא מצינו שרוח רעה דבקה בהם.
ועייני בשו"ע או"ח סימן ד.
בברכה,
אריאל פריש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן