נטילות ידיים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 17/07/09 16:09 כה בתמוז התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

יש לי ברשותך מספר לא קטן של שאלות בנוגע לנטילות ידיים, אז ככה:

1. לגבי נטילת ידיים בבוקר-לאחר שינה באמצע היום - למשל כמו שינת צהריים, יש לנטול ידיים בדיוק כמו כשקמים בבוקר?

2. נטילת ידיים לאחר שירותים - האם יש לנטול את הידיים בשירותים, ולברך כשיוצאים מהשירותים?

3. האם יש לנטול ידיים לפני כל ארוחה?- למשל לפני אכילת סוכרייה או מסטיק?

4. במידה ונכנסים לשירותים באמצע ארוחה, כשיוצאים מהשירותים ורוצים להמשיך לאכול, יש לברך על כל הארוחה מחדש?

5. האם יש לנטול ידיים לאחר כל נגיעה בשיער הראש? או רק אם מגרדים הראש? במידה ובאמצע ארוחה מגרדים בראש, מה יש לעשות לפני שממשיכים באכילה? אם באמצע הארוחה הרמתי חפץ מהרצפה, כיצד לנהוג לפני המשך הארוחה?

תודה, עידן.

תשובה

בסד
שלום רב
1. כן.
2.לא נוטלים בשרותים.
3.לא רק אורחה עם לחם.
4.לא רק מברכים אשר יצר.
5.כן אבל נוהגים ל]פעמים להקל ולשפשף את היד במקום ליטל ממש.
אפילו באמצע הארוחה אבל לא מברכים שום ברכה והארוחה ממשיכה וכן מותר להרים הכל מהריצפה בלי ליטול ידיים.
בברכה