נטילה בנסיעה ומכונות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/12/11 21:20 ה בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

אם אני רוצה לאכול לחם בזמן נסיעה, מה עדיף לעשות לא לנטול ידיים, לברך המוציא ולאכול מבלי לגעת בלחם עצמו אלא בשקית או שלעצור (יש אפשרות) ולנטול ידיים מבקבוק או כוס ולא מכלי עם ידית כמו נטלה?

יש לי בעבודה מכונה שיש בה כל מיני ממתקים וישנה מכונה נוספת של בקבוקי שתייה. יוצא לפעמים שאני מכניסה כמה שקלים בשביל לקנות מוצר, ובמקום מוצר אחד יוצא לי שניים במחיר של אחד. מה עליי לעשות עם המוצר השני? מותר להשתמש בו? לזרוק את המוצר? קצת קשה להחזיר כסף למי שממלא את המכונה כי הוא בא מידי פעם וכשהוא בא לרוב לא יוצא לי לראות אותו ככה שאני רואה אותו לעיתים רחוקות אם בכלל.

תודה רבה.

תשובה

שלום

א.עדיף ליטול מכוס. אין כוס אלא רק בקבוק- עדיף שלא לגעת בלחם אלא לאכול משקית
ב.נראה שמותר לאכול משום שהם מביאים את זה בחשבון ומוחלים משום שיודעים שלא ישיבו להם. אולם כשאת רואה אותו, הציעי לשלם על היותרת, ואם ימחל ימחל. לא מחל, תשלמי.

כל טוב