נטיות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 13/01/08 21:42 ו בשבט התשסח

שאלה

לק"י

לרב שלום!

רציתי לשאול על הנטיות המניות שיש בימנו

קראתי מאמרים במיוחד של הרב זמיר כהן,

נכנסתי לעצת נפש קראתי קיבלתי ובהנתי חלק

מהדברים.

אבל...

עדיין לא ברור לי כיצד?

כיצד ניתן לצאת מיזה?

איך פתאום אדם ישתנה ולא ימשך למה שנמשך

גם אם יצליח להתחתן איך פתאום יוכל להתייחד עם אשתו שלועלם לא היה לו משיכה לאשה?

איך פשוט לא מובן לי איך?

ברור לי כמובן שהכל ניסיונות

אבל זה ניסיון כלכך גדול שלא בשליטה של האדם.

אין אני חלילה מתרעם על מעשיו של הקב"ה

פשוט אני רוצה להבין אין העיניין יותר חלק

בכבוד רב

פלוני

תשובה

אתה שואל שאלה מאוד קשה , שב"ה לא עמדתי בה, אך כיוון שנשאלתי עליי לומר את המקסימום שאני יכול. יתכן שלעולם האדם לא יצא מהנטיה לחלוטין. אך אני יכול לספר לך על מכר שלי שהוא בעל נטיה כזו, אדם ירא שמיים שמעולם ח"ו לא מימש את נטייתו ההפוכה, והוא נשוי היום עם ילדים. מה קורה מאחורי הקלעים, איני יודע, לא שאלתי אותו. אך עובדה שיש לו ילדים. יתכן שאשתו כלל לא יודעת על נטיתו וחושבת שכך כל הגברים. הוא עבר כל מיני טיפולים.
יש כאן נסיון מאוד גדול וקשה, כפי שאמרת כילא ניתן לממש את הנטיה לעולם. אנו יודעים שאנו נמצאים עבעולם זמני, וכנראה לפום צערא אגרא, והשכר של אותם שעמדו בנסיון כה קשה יהיה בודאי גדול שבעתיים.
צריך לזכור שיש כל מיני רמות של נטיה, ואין ספק שבחלק מהמקרים כן אפשר להפוך את הנטיה או לפחות ליצור גם נטיה מקבילה לנשים.
זה המעט שאני יכול לומר, ואני יודע שלא פתרתי לך את התהיות. אני מאחל לך שתעמוד בניסון ותזכה לבנות בית בישראל עם כל הקושי שבדבר.