נטיות הפוכות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/05/07 00:02 א בסיון התשסז

שאלה

חבר שלי שאל שאלה,

ואמרתי לו שאני ישאל את הרב שבאתר כיפה

אשמח לקבל תשובה

והינה מה שהוא כותב

לצערי הרב,גיליתי שאחי הקטן (סוף תיכון) משוטט הרבה באתרים אסורים של פריצות בין גברים, אחי לא בטוח שאני יודע למרות שהראתי לו סימנים ושאלתי אותו אם הוא צריך עזרה בבעיות שיש לו

אחי נחשב דתי מאד ורוצה ללמוד בישיבה גבוהה.

אני לא יודע מה לעשות, בנתיים אני משכנע את אבי לנתק את האינטרנט.

אולי כדאי לספר להורים, אולי לדבר איתו.

מה עלי לעשות?

תשובה

חשוב מאוד להתייחס לנושא ברצינות וברגישות. קיימת כמובן אפשרות שאחיך גלש באתרים אלה מתוך סקרנות גרידא, ולכן יש להיזהר שלא לקבוע מיידית דעה לגבי נטייתו. לצערי, סביר יותר שהוא לא גלש רק מתוך סקרנות אלא מתוך נטיה מסוימת לכיוון זה, והדבר מחייב תשומת לב.
שאלת לגבי ניתוק האינטרנט. אין ספק שעדיף היה לו לא היה אצלכם אינטרנט עם גלישה חופשית בלי סינון, אולם ניתוק האינטרנט אינו אלא טיפול בסימפטום ולא בבעיה עצמה. כדי לטפל בעניין עצמו, חשוב שתדבר על כך עם ההורים בזהירות רבה ובעדינות, מבלי להפריז במאומה מעבר למה שידוע לך. על ההורים לשוחח איתו ברגישות תוך גילוי הבנה לליבו ובזהירות שלא להשתמש בביטויים שירחיקו אותו. אם אכן מדובר בנטיה הפוכה, יהיה כדאי להמשיך בייעוץ עם מבינים בנושא, ויש לעשות זאת בשיתוף פעולה מלא עם האח.

כל טוב
רונן לוביץ