נזם

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/02/07 21:18 כז בשבט התשסז

שאלה

שלום!

השאלה שלי היא האם מותר לעשות נזם?

מכיוון שבזמן האחרון הכרתי כמה וכמה בחורות דתיות שאני מחזיקה מהם דוגמא לחיקוי- ויש להם נזם!

אחת מהם הסבירה ללי שיש הלכה ויש את רוח ההלכה שהיא משתנה עם הזמן!

אשמח לקבל תשובה מהירה - תודה רבה מראש!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב
אין בהלכה פירוט של תכשיטים מותרים ואסורים. יש לנו את העקרונות. אם התכשיט הוא יפה וצנוע - מותר. אם התכשיט נוד למשוך תשומת לב, לסובב ראשים ולהמם - הוא פסול. וזה אכן משתנה שיש דברים שפעם היו נפוצים והיום לא, ולכן היום הם מושכים תשומת לב ובולטים. ועכשיו תעשי שיקול דעת, לאיזה קטגוריה נכנס נזם. האם יש כאן משהו פשוט ויפה או משהו שנועד למשוך תשומת לב.
בברכה
אפי קיציס

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן